Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Voor het beste was resultaat raden wij aan de volgende stappen te volgen.

 1. Velgenreiniger – Eenvoudig je velgen schoon maken, spuit de velg in met de velgenspuit (rode slang) geef de velgenreiniger wel even de tijd om zijn werk te doen ong. 1 minuut in laten trekken. Hierna door naar de volgende stap. (Let op aanbrengen op de auto lak is op eigen risico dit kan de lak aantasten).
 2. Wassen – Met warm water de hele auto zorgvuldig afspuiten zodat al het zand eraf is en neem hierbij ook de velgen goed mee.
 3. Schuim – De auto helemaal goed in schuimen zodat het vuil los kan weken.
 4. Borstelen – Hiervoor pak je de wasborstel (groen slang) en ga je de hele auto goed borstelen zorg ervoor dat je alles goed raakt zodat je na afloop geen vieze plekken meer heb.
 5. Spoelen – De auto helemaal afspoelen zodat al het schuim eraf is, dit is vooral belangrijk voor de wax want anders hecht dit niet goed aan de lak.
 6. Hot Wax – Nadat de auto schuim en vuil vrij is spuit je de hot wax over de hele auto. Dit is een beschermlaag voor de auto lak zodat vuil minder makkelijk hecht en de auto de volgende keer makkelijker schoon te maken is.
 7. Vlekvrij naspoelen – Als laatste spuit je de auto weer helemaal af met na spoelen zorg dat de wax er helemaal af is. Je hoeft de auto niet meer na te zemen want dit is gedemineraliseerd water, wat betekend dat al het kalk en mineralen eruit gehaald is en dus geen vlekken achter laat. Je kan gerust de auto in de zon laten drogen. Als de wax of sop er niet goed is afgespoten dan kan dit nog druppel vorming achter laat bij het opdrogen dus zorg er voor dat dit er helemaal af is gespoten.

De prijs voor het wassen van de auto is afhankelijk van hoe snel je de auto wast. Het gemiddelde wat je kwijt bent is €4,50.

Betaalmogelijkheden:

 • Contant geld (munt acceptatie: €0,50 / €1,- / €2,-)
 • Pinnen
 • Contactloos
 • Waspas (deze is te koop bij de betaalautomaat)

Er is geen wisselautomaat aanwezig.

Stofzuiger:
Voor 50 cent kan je 4 minuten stofzuigen voor 1 euro 8 minuten. Er zijn ook luchtpuitjes aanwezig op alle stofzuigers. Hiermee kan je makkelijk tussen de stoelen en andere lastige plekjes spuiten waar de stofzuiger niet bij kan. Door middel van de knoppen op de stofzuiger kan je switchen tussen luchtspuit en stofzuigen.

Mattenwasser:
Voor het makkelijk reinigen van de automatten kan je gebruik maken van de mattenwasser voor 2 euro kan je alle vier de matten laten reinigen. Werp 2 euro in de automaat deze gaat aan en dan de matten er 1 voor 1 met de onderkant boven in de opening steken. De matten komen er droog weer uit dus kunnen gelijk weer in de auto gelegd worden.

Geurautomaat:
Voor een heerlijke geur in de auto gebruik je de geurautomaat. Voor 50 cent kan je de auto weer lekker laten ruiken. Vooral handig als er in de auto wordt gerookt. Spuit de matten van de auto goed in en leg ze weer in de auto. Er is keuze uit 3 verschillende geuren vanille, new car en Pine.

Doekjesautomaat:
Op de locaties staat ook een doekjesautomaat. Hier kan je de volgende doekje kopen: interieur reiniger, ruitendoek en afdroog doekjes.

Interieurdoek:
Het schoonmaken van de binnenkant van de auto. Het is een alles reiniger en laat geen vlekken achter. Er zit ook geen siliconen in dus het dashboard gaat niet glimmen.

Ruitendoek:
In de verpakking zitten 2 doeken een vochtige waar de ruitenreiniger in zit en een droge doek. Eerst de ruiten helemaal schoon maken met de vochtige doek. Daarna gelijk met de droge doek de ruiten droog wrijven. Laat het niet eerst opdrogen want dan ontstaan er strepen.

Droogdoek:
Je krijgt 2 stevige doeken waarmee je de auto kan droog maken of de deurposten na kan lopen.

Vragen?

Heeft u een vraag die er niet tussen staat, neemt u dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Heeft u een andere vraag?

Heeft u een vraag die hier niet tussen staat?
Bel ons gerust op 06 – 1951 4268 (storingsnummer) of 06 – 5468 2343.

Storing

Is er een storing of heeft u een vraag bel dan gerust 06 – 1951 4268 (storingsnummer) of 06 – 5468 2343

Comfort Card verloren

Als u uw pas kwijt bent of deze is gestolen laat het dan zo snel mogelijk weten per telefoon (storingsnummer) of email zodat wij de pas kunnen blokkeren. Wij zorgen er dan voor dat u een nieuwe pas krijgt.

Let wel op dat het belangrijk is dat je je pas hebt geregistreerd want dan kunnen we nog achterhalen wat voor tegoed u op de pas had.

Belast wassen op straat het milieu?

Als een particulier zijn of haar auto op straat wast, spoelt het met reinigingsmiddelen en afvalstoffen vervuilde waswater ongecontroleerd het riool of erger nog de bodem in. Steeds meer gemeentes nemen maatregelen om deze vorm van milieubelasting terug te dringen. Zij proberen hun inwoners ervan te overtuigen dat autowassen op straat niet in het belang van het milieu is.

Bovendien kiezen steeds meer gemeentes tegenwoordig voor gescheiden rioolstelsels. Het is de bedoeling om zo schoon hemelwater rechtstreeks in het oppervlakte water te laten lopen. Dit oppervlaktewater kan echter door autowaswater worden verontreinigd omdat er minder afvoerputten naar het “vuilwater”-riool overblijven.

Wij hebben grote slibvangers en olie en vet afscheiders die ervoor zorgt dat deze vervuiling in de put blijft. De putten worden regelmatig geleegd door een gecertificeerd bedrijf.

Vlekvrij naspoelen

Wij hebben het programma vlekvrij naspoelen, dit gedemineraliseerde water en is vrij van kalk, zouten en mineralen. Als u de auto als laatste hiermee afspoelt dan kunt u hem in de zon op laten drogen en droogt deze vlekvrij op. Doordat u niet hoeft te zemen bespaart u niet alleen veel tijd maar vermijdt u ook onnodige risico’s op krassen die worden veroorzaakt door het handmatig zemen.

Wax beschermt de lak

Wie zijn of haar auto regelmatig in de wax zet, voorkomt dat de lak gaat verweren. Door het aanbrengen van een waslaag wordt de lak beschermd tegen invloeden van buitenaf, zoals UV-stralen (zon) en agressieve stoffen die een laklaag kunnen aantasten. Daarnaast is een auto waarvan de laklaag is voorzien van een waslaag veel makkelijker schoon te maken, omdat vuil en aanslag moeilijker (vast)hechten aan de lak.

Kan ik de auto wassen in de winter als het vriest?

Ja dit is bij ons mogelijk. Wij zijn bij alle temperaturen geopend. U moet wel rekening houden dat de rubbers en de sloten van de auto dicht kunnen vriezen. Daarom raden wij aan om na het wassen de rubbers van de deuren droog te maken met een doek.

Maximale hoogte van de wasboxen

De hoogte maximale hoogte van de wasboxen is 3,20 meter.

Kan ik een factuur krijgen?

Als u een waspas neemt krijgt u bij het opwaarderen een btw bon. Of email het bedrag + bedrijfsgegevens en ontvang een factuur.

Betaalwijzen

U kunt op de volgende wijze betalen:

 • Contant
 • Pinpas
 • Mastercard
 • Visa
 • Waspas
De kosten van een wasbeurt

Het gemiddelde bedrag dat men aan een complete wasbeurt besteedt is € 4,50 incl. btw.